Kuntoutus Indego kävelyrobotiikan avulla

Mikä on Indego-kävelyrobotti?

Indego on alaraajojen eksoskeleton eli puettava robotisoitu ulkoinen tukiranka, jonka edistyksellinen tekniikka mahdollistaa pystyasennon ja kävelyn liikuntarajoitteisille. Laitteen moottorit lantion- ja polvinivelten kohdalla tuottavat kävelyliikkeen ja avustavat pystyasentoon ja istumaan. Moottoreiden antama apu on säädettävissä erikseen kumpaankin jalkaan, mikä mahdollistaa yksilöllisen kuntoutuksen.

Mitä hyötyä on Indego-kävelyrobotista?

Indego-kävelyrobotilla toteutetaan intensiivistä, turvallista ja yksilöllistä kävelykuntoutusta. Perinteisiin kuntoutusmenetelmiin verrattuna laite mahdollistaa merkittävästi suuremmat toistomäärät terapiakerralla sekä uudenlaisen tavoitteellisuuden ja mitattavuuden harjoitteluun. Laitteen kanssa harjoitellaan normaalissa toimintaympäristössä sekä sisällä että ulkona. Harjoitteet tehdään aina fysioterapeutin kanssa. Fysioterapeutti ohjaa robottia langattomasti iPod-sovelluksen kautta. Pystyasennossa tehtävän Indego-kävelykuntoutuksen tavoitteena voi olla kävelykyvyn palauttaminen tai ylläpito tai muut liikkeen tuottamat hyödyt, kuten lihasten vahvistuminen, spastisuuden väheneminen ja painehaavojen ehkäiseminen.

Kenelle Indego-kävelyrobotti soveltuu?

Laite soveltuu selkäydinvammaisten, aivoverenkiertohäiriö-, aivovamma- sekä Parkinson-potilaiden kuntoutukseen. Vaatimuksena laitteen käytölle on kohtalainen ylävartalon hallinta ja yläraajojen ojentajien toiminta. Käsivoimien ja keskivartalon avulla tasapainoa tuetaan kuntoutujan tasosta riippuen kävelytelineen, rollaattorin tai kävelusauvojen avulla. Indegosta on myös henkilökohtaiseen kotikäyttöön soveltuva versio Indego Personal, jota kuntoutuja voi käyttää itsenäsesti tai avustajan kanssa omassa arjessaan.